De huidige technologie geeft ons toegang tot ontzettend veel informatie. 24 uur per dag, 7 dagen in de week verwerken we informatie. We zijn altijd en overal bereikbaar voor familie, vrienden en collega’s.

De hele dag en ook ‘s nachts krijgen we meldingen van apps en zijn we online. Nog even snel dat werkmailtje sturen in het weekend of even reageren op die dringende oproep. We zijn continu online. Dit heeft een negatief effect op je productiviteit, maar ook voor jezelf als persoon heeft dit effect. Je kunt last krijgen van vermoeide ogen of pijnlijke vingers, nek en schouders.

Onze tips

Ga wat vaker bewust offline en plan deze tijd ook in. Je hebt dan meer kans om je aan deze tijd te houden. Daarnaast kun je de notificaties van bepaalde apps uitzetten. Hierdoor krijg je ook minder prikkels en bepaal jezelf wanneer je kijkt naar de bepaalde apps.

Je kunt met een app bijhouden hoe lang en hoe vaak je op je telefoon kijkt. Hierdoor ben je je bewuster van het feit dat je altijd online bent. ‘s Avonds kun je de helderheid van het beeldscherm aanpassen en de blauwe tinten weghalen. Dit geeft je ogen meer rust.

Work for People heeft verschillende vacatures voor je. Neem je een kijkje?