Elke vacature is anders: de ene vacature is lang en de andere vacature is kort. Hoe lees je nu een vacature? In dit artikel geven wij een aantal tips!

1. Doorlezen

Je ziet een vacature die je interessant lijkt en je besluit erop te klikken. De eerste stap is het doorlezen van de hele vacature. Al snel vorm je je namelijk een beeld van de vacature en de functie. Je krijgt een eerste indruk van de functie.

2. Opvallende zaken

Je leest de vacature en er zullen je verschillende zaken opvallen. Deze zaken schrijf je op als herinnering voor jezelf. Je gaat alles opschrijven wat voor jouw belangrijk is en wat in de vacature staat. Soms zullen er ook dingen niet in staan, maar die jij wel belangrijk vindt. Dit kun je ook noteren.

3. Jouw eisen

Je hebt waarschijnlijk een aantal eisen voor de perfecte baan. Je vergelijkt de vacature met jouw eisen. Sommige eisen zul je belangrijker vinden dan andere eisen.

4. Contact opnemen en/of solliciteren

Je eisen voldoen aan de vacature en nu is het tijd om contact op te nemen. Zorg dat je CV klaar is en ga solliciteren! Wij wensen je veel succes!

Work for People heeft een aantal vacatures openstaan. Breng de tips in de praktijk, solliciteer en stuur ons je CV!