Loopbaancoaching

Over onze loopbaancoaching

Loopbaancoaching is primair gericht op keuzebegeleiding, dat wil zeggen: op het helpen maken van loopbaankeuzes, het nemen van zinvolle vervolgstappen en soms dus ook bij het adviseren bij het volgen van opleidingen/trainingen.

Waarom zou je kiezen voor loopbaancoaching?

De arbeidsmarkt is continu in ontwikkeling en verandert in hoog tempo. Oude beroepen verdwijnen en nieuwe komen ervoor in de plaats. Denk daarnaast ook maar eens aan de uitdagingen die de maatschappelijke ontwikkelingen met zich mee brengen. Dat vereist dat mensen steeds kennis en nieuwe vaardigheden opdoen. Verder neemt de concurrentie toe, ook internationaal. Dit vraagt om flexibele en wendbare bedrijven en werknemers. Daarom is het thema ‘een leven lang ontwikkelen’ actueler dan ooit! Want om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Maar leren en ontwikkelen is ook belangrijk om als bedrijf wendbaar en concurrerend te blijven. Loopbaanbegeleiding kan hierbij helpen!

Wanneer zet je loopbaancoaching in?

Loopbaancoaching kun je inzetten als je advies of begeleiding nodig hebt over jouw loopbaan en je loopbaanmogelijkheden. Een loopbaancoach helpt je bij het maken van loopbaankeuzes, het nemen van zinvolle vervolgstappen en/of het adviseren bij het volgen van opleidingen en trainingen. Deze begeleiding is niet los te zien van iemands persoonlijkheid, talenten, behoeften, privésituatie, interne mogelijkheden bij de eigen werkgever en van de (regionale) arbeidsmarkt.

Loopbaancoaching kun je inzetten in verschillende soorten situaties. Bijvoorbeeld:

 • Als je net van school komt en niet weet welke richting je moet kiezen;
 • Als je huidige baan je niet meer bevalt, maar je niet goed weet wat je dan wél precies wil gaan doen;
 • Als je vastloopt door stressklachten, burn-out of andere gezondheidsklachten;
 • Als je hulp nodig hebt bij het maken van ontwikkelingsstappen of bij het meer greep krijgen op je loopbaan. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je andere kwaliteiten wil gaan aanspreken, maar niet goed weet hoe je dat doet. Of als je teveel in je comfortzone blijft en je jezelf te weinig ontplooit. Of misschien wil je graag van je rol af (je wordt altijd maar gevraagd voor klussen waar je helemaal geen zin meer in hebt)? Maar denk bijvoorbeeld ook aan de situatie dat je jezelf afvraagt wat jouw marktwaarde is, welke rol bij je past en welke talenten je dan verder moet ontwikkelen;

De vraag voor loopbaancoaching kan ook vanuit de werkgever zelf komen. Bijvoorbeeld:

 • Omdat je als werkgever graag je werknemers wil koesteren en behouden en zo ongewenst verloop wil voorkomen (‘binden en boeien’);
 • Omdat je als werkgever gebaat bent bij breed inzetbare en flexibele medewerkers die zich gemakkelijk aan veranderingen kunnen aanpassen (verduurzamen van inzetbaarheid);
 • Omdat je als werkgever een beleid hanteert dat gericht is op vitalisering;
 • Omdat een werknemer niet goed meer functioneert.

Voordelen en resultaten van loopbaancoaching

Onze loopbaancoaching kan verschillende voordelen en resultaten opleveren, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en doelen. De potentiële voordelen die je kunt verwachten bij het werken met een loopbaancoach zijn bijvoorbeeld:

 • bewustwording van jouw kwaliteiten, talenten en ontwikkelpunten;
 • inzicht op de vraag wat jij van ‘werk’ verwacht;
 • loopbaanoriëntatie;
 • doelstellingen en planning;
 • loopbaanontwikkeling;
 • gerichte sollicitatieondersteuning;
 • stressmanagement en motivatie etc.

Onze opbouw van een loopbaancoachingstraject

Een loopbaancoachingstraject start altijd met een kennismakings- en intakegesprek. Tijdens dit komt o.a. aan de orde wat jouw situatie is en helderen wij samen jouw hulpvraag op. Hieraan koppelen we vervolgens één of meer doelstellingen die je wil bereiken. Aan de hand van diverse oefeningen en opdrachten werken wij stap voor stap aan het bereiken van jouw doelstelling(en). In veel trajecten draait het om vragen als Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Waarvoor kom ik mijn bed uit? Wat geeft mij voldoening? Zo krijg je inzicht in je drijfveren, kwaliteiten en wensen en precies dát vormt de basis voor een nieuw perspectief op jouw carrièremogelijkheden. Overigens kijken we niet alleen naar wat jou beweegt, maar ook naar wat jou tegenhoudt. Want bijna iedereen heeft in meer of mindere mate wel last van belemmerende overtuigingen of gedachten. Dan is het belangrijk dat we deze spreekwoordelijke beren op de weg laten plaatsmaken voor helpende gedachten. De oefeningen en opdrachten worden afgestemd op jouw specifieke hulpvraag, jouw situatie en jouw persoonlijkheid. Ook het afnemen van testen (denk bijvoorbeeld aan een loopbaantest) behoort tot de mogelijkheden. Zo kan er een gericht actieplan worden opgesteld en ben je een stap dichter bij de juiste keuze voor wat betreft de toekomst van jouw loopbaan.

Kortom, wij stimuleren je om met een frisse en open blik naar jouw werk en jouw carrièremogelijkheden te kijken. Daarnaast geven wij je ook handvatten om met jouw inzichten naar buiten te treden. Om te netwerken en te solliciteren. Jezelf te presenteren. Uiteraard stellen wij daarbij ook ons uitgebreide netwerk voor jou open. Doordat we al jaren actief zijn binnen de uitzendbranche beschikken wij namelijk over een breed netwerk van bedrijven binnen het MKB en diverse overheidsinstellingen, waardoor we het hele jaar door bij diverse opdrachtgevers op verschillende locaties een breed aanbod van vacatures kunnen invullen. Daarnaast hebben we inhouse de beschikking over een eigen trainingscentrum bij Veiligheidscentrum Limburg. Zodoende kunnen we de meeste klanten snel aan de juiste opleiding en/of werkplek helpen.

No one is you and that is your super power!

Speerpunten in onze begeleiding:

 • Een persoonlijke aanpak!
  Oftewel maatwerk: want elk individu is anders en heeft andere hulpvragen en behoeftes.
 • Betrokkenheid!
  Bij ons voelen klanten zich geen nummertje, maar voelen klanten zich gezien en gehoord. Deze vertrouwensbasis zorgt ervoor dat klanten zich durven open te stellen en vertrouwen hebben in onze aanpak.
 • Daadkracht!
  Eigen regie model: we stimuleren onze klanten om zoveel als mogelijk weer het stuur over hun eigen (werkende) leven terug in handen te pakken. Dat vergroot hun zelfvertrouwen en hun persoonlijke effectiviteit. Uiteraard ondersteunen wij de klant daar waar nodig.

 • Uitgebreid netwerk!
  Doordat we al jaren actief zijn binnen de uitzendbranche én inhouse de beschikking hebben over een eigen trainingscentrum bij Veiligheidscentrum Limburg, kunnen we de meeste klanten snel aan een opleiding en/of werkplek helpen. We hebben een breed netwerk van bedrijven binnen het MKB, waardoor we het hele jaar door bij diverse opdrachtgevers op verschillende locaties een breed aanbod van vacatures kunnen invullen. Tevens kunnen we diverse werkervaringsplekken aanbieden om de belastbaarheid van een klant te toetsen en op te bouwen. Ook hebben we nauwe contacten met verschillende vrijwilligersorganisaties voor de mensen voor wie een stap naar een betaalde baan nog net een stapje te groot is.
 • Korte lijnen!
  Bij ons hebben onze klanten één vertrouwd en vast aanspreekpunt. Onze klanten waarderen onze bereikbaarheid altijd zeer.

 • Deskundigheid!
  Met onze kennis op het gebied van coaching én onze kennis van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht, verzuim en re-integratie staan wij klaar voor onze opdrachtgevers. Altijd doelgericht, met impact en met duidelijke resultaten.

Zo maken wij het verschil!

Eerdere ervaringen

Manon is erg betrokken. Ze luistert heel goed en heeft steeds weer de juiste oefeningen om me te helpen met de dingen waar ik tegen aan loop. Daarbij is het voor Manon geen probleem om af te wijken van de planning. Manon zet mij op een vriendelijke en respectvolle manier aan het denken en laat mij inzien waar
het in het verleden ‘mis is gegaan’ en wat ik eraan kan doen om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Kandidaat over loopbaancoaching

Samen met een loopbaancoach van Work For People, heb ik een traject afgelegd. Ik ben super blij met het resultaat.

De loopbaancoach was heel kundig in haar werk, en samen hebben we een aantal opdrachten doorlopen. De coaching was heel hands on, en ik ben tot veel inzichten gekomen. Ik ben erg dankbaar dat ik dit traject heb mogen doorlopen, want ik weet nu welke richting ik op wil en heb nu ook het vertrouwen dat dit het juiste pad voor mij is!

Kandidaat over loopbaancoaching

Super bedankt voor dit mooie traject dat we samen hebben mogen afleggen. Je hebt je steentje bijgedragen in het feit dat ik nu echt voor mezelf ga beginnen, en hierin ook geloof en vertrouw! Door de coaching van Manon, durf ik nu ook de stap te maken in een andere richting in mijn carrière.

Cijfer: 9,5

Kandidaat over loopbaancoaching

Lees hier meer reviews over onze dienstverlening.

Interesse of meer informatie?

Wij staan voor u klaar! Neem contact op via 045-5248285 of stuur een mail naar info@workforpeople.nl