Bij een sollicitatiegesprek zul je moeilijke vragen krijgen. Sommige vragen zul je goed weten te beantwoorden. Er zullen ook vragen zijn waar je geen antwoord op weet. In dit artikel vertellen we hoe je omgaat met deze vragen.

Je zit bij een intake- of sollicitatiegesprek en de intercedent of werkgever stelt je een aantal vragen. Het gesprek gaat goed tot je een vraag krijgt waar jij het antwoord niet op weet. Je klapt dicht en de stress neemt het over. Er volgt een akelige stilte.

Dit is het ultieme doemscenario. Je moet onthouden dat je een mens bent en je kunt simpelweg niet alles weten. Maar hoe ga je hiermee om? Hoe moet je reageren?

Verzinnen: niet doen!

Je denkt dat je iets moet antwoorden en dus verzin je een antwoord. Doe dit echter nooit. Een werkgever of intercedent heeft zich goed voorbereid en is bekend met de materie. Een uitweg of verzinsels zal hij of zij heel snel herkennen. Een intercedent of werkgever prikt hier heel makkelijk doorheen.

Het beste is om kalm te blijven en je tijd te nemen. Je mag best een stilte laten en goed nadenken over je antwoord. Dit is helemaal niet verkeerd.

Wat weet je wel? En wat weet je niet? 

Er zullen vragen zijn waar je een gedeelte van de vraag wel kunt beantwoorden. Het advies: beantwoord gewoon deze gedeeltes. Je laat zien dat je iets van de materie afweet. Maar er zullen ook gedeeltes zijn waar je niks van weet. Geef dit gewoon aan en geef ook aan dat het je misschien nog te binnen schiet. Soms wordt er gevraagd hoe je het antwoord zou gaan zoeken, vertel rustig hoe je dit zou doen. Je laat aan de werkgever of intercedent je methode van handelen zien.

Soms kun je de vraag ook niet goed begrepen hebben, dan kun je dit uiteraard altijd aangeven. Je kunt vragen of ze de vraag willen toelichten.

Voorbereiding

Voorkomen is beter dan genezen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Er zullen bijvoorbeeld altijd standaardvragen gesteld worden. Door van te voren deze vragen te oefenen, heb je deze al beantwoord. Het belangrijkste is dus de voorbereiding.

Er zullen altijd vragen zijn die je misschien niet kunt beantwoorden, laat je niet uit het veld slaan en denk rustig na.

Work for People heeft een aantal vacatures voor je. Reageer en stuur je CV. Misschien nodigen wij je dan wel uit voor een kennismakingsgesprek.