Wanneer je als werknemer gelukkig bent op je werk, dan zijn je prestaties beter. De laatste jaren is werkgeluk steeds belangrijker geworden. De standaard voor werkgeluk is veranderd. In dit artikel vertellen we je meer over werkgeluk.

Veranderingen

In 2018 hangt het werkgeluk af van: beloning en arbeidsvoorwaarden, werk-privébalans en leuke collega’s. Volgens het onderzoek van Raet blijkt dat 58% waarde hecht aan de leuke collega’s.

De laatste jaren is er meer bewustwording gekomen. Werkgeluk komt steeds hoger op de agenda van bedrijven te staan. Werknemers zijn bereid om te praten over werkgeluk. Er wordt bijvoorbeeld gepraat over de werk-privébalans. Door met elkaar in gesprek te gaan, worden de behoeften van zowel werknemer als werkgever duidelijk.

Werk-privébalans

In de huidige maatschappij is steeds meer aandacht voor de werk-privébalans. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen werk en privé. Wat is een gezonde balans? En hoe ziet die voor jou eruit? Denk hierbij niet alleen aan werk, maar ook ambities buiten het werk.

Wat is voor jouw werkgeluk? Laat het ons weten!