Outplacement

Outplacement is de begeleiding die aangeboden wordt om een werknemer, die met ontslag geconfronteerd wordt, te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan of het opstarten van bijvoorbeeld een eigen onderneming. In zo’n situatie is een outplacementtraject nuttig, want een nieuwe baan zoeken na een ontslag of reorganisatie is voor veel werknemers een ingrijpend proces. Een outplacementtraject biedt de ruimte om het ontslag te verwerken en geeft de werknemer weer toekomstperspectief. Op die manier kan de werknemer zijn/haar emoties een plek geven, en kunnen jullie op een goede manier uit elkaar gaan.

Outplacement heeft als doel om de werknemer de regie over zijn loopbaan weer terug te laten pakken.

Meestal vergoedt de werkgever (een deel van) de kosten van het outplacementtraject dat de werknemer besluit te gaan volgen (de zogeheten “outplacementvergoeding”). Deze afspraken kunnen gemaakt worden in het kader van een vaststellingsovereenkomst/beëindigingsovereen-komst, of bijvoorbeeld in het kader van een Sociaal Plan bij een reorganisatie.

Tijdens een outplacementtraject gaan wij samen met de werknemer in kaart brengen waar zijn/haar interesses liggen, wat zijn/haar drijfveren zijn, over welke competenties, (unieke) kwaliteiten en talenten de werknemer beschikt en welke kansen en mogelijkheden er op de arbeidsmarkt zijn. Ook komt het thema “personal branding” aan bod. In dat kader begeleiden we de werknemer o.a. bij het opstellen van een actueel en representatief CV en bijpassende sollicitatiebrief, helpen wij met het aanmaken of finetunen van het LinkedIn-profiel én trainen we de sollicitatievaardigheden. Vervolgens gaan we samen op zoek naar passende vacatures, maken we gebruik van ons netwerk en brengen we relevante (netwerk)evenementen, banenmarkten en workshops onder de aandacht van de werkzoekende. Dit wordt ook wel “jobhunting” genoemd.

En als de werknemer tijdens het outplacementtraject erachter komt dat zijn/haar toekomst niet (meer) ligt in werken voor een nieuwe werkgever, maar dat zijn/haar hart ligt in het starten en runnen van een eigen onderneming, dan wordt dát de koers die we samen gaan varen. Ook dan begeleiden wij de werknemer tijdens individuele sessies, door middel van webinars en/of trainingen.

De duur van het outplacementtraject is – net als het outplacementtraject zelf – maatwerk: deze stemmen we af op de individuele wensen van de werknemer en/of het budget dat de werknemer van de werkgever ontvangt als outplacementvergoeding.

Wij bemiddelen en coachen werknemers op alle niveaus en binnen elke branche.

Speerpunten in onze begeleiding

  • Korte lijnen;
  • Persoonlijk contact en oog voor individuele behoeften en wensen;
  • Pro-actief en betrokken;
  • Daadkrachtig;
  • Deskundig en ervaring.

Zo maken wij het verschil!

Interesse of meer informatie?

Wij staan voor u klaar! Neem contact op via 045-5248285 of stuur een mail naar info@workforpeople.nl